Presentació

Terrassa aposta decididament per un model de Govern Obert, una organització accessible i orientada a la ciutadania, capaç de respondre amb agilitat i eficiència als reptes que ens planteja la societat actual. Estem plenament convençuts que la transparència aporta grans beneficis a la societat i ajuda a enfortir la confiança de la ciutadania en els governs municipals.

En la primera jornada Open Government Terrassa varem parlar de transparència, de dades obertes (com posar a disposició de tothom informació i dades en formats estàndards i reutilitzables), d’algunes experiències existents, de com ho
hem fet i de com ho podem fer millor.

Ara volem parlar de participació, un dels grans reptes al que hem de dirigir els nostres esforços per permetre i incentivar la col·laboració de la ciutadania en l’elaboració de polítiques i en la presa de decisions públiques, propiciant una major corresponsabilitat per part de la societat civil en la construcció de les ciutats, avançant cap a nous models de coproducció.

La Jornada ens permetrà també conèixer l’impacte que suposa per a les administracions públiques la nova Llei de la Transparència.

Els governs locals hem d’ajudar i afavorir la reactivació i dinamització de l’activitat econòmica i productiva en els nostres respectius territoris, generant investigació i desenvolupament, incentivant l’ocupació i creant noves modalitats de negoci.

De la mà d’algunes de les empreses líders en el mercat, parlarem de Big Data, un instrument de millora pública en la presa de decisions i una oportunitat per a les empreses. Un terme molt vinculat a les ciutats intel·ligents. Valorarem què fa el mercat, quin present tenim i cap a on anem. Veurem diferents visions i solucions tecnològiques a disposició de les institucions per transformar i aprofitar aquesta informació, així com també les necessitats d’aquest sector.

Jordi Ballart i Pastor, alcalde de Terrassa

Organitzen:

  • logotip_color_web
  • Vapor_gris200

Col·laboren:

  • synergic-150
  • Terrassa impulsa
  • dfrc-150
  • Smile