Programa

Veure vídeos (1a part i 2a part)

Resum d’interaccions de Twitter i documents multimèdia de la jornada #ogovdayterrassa dinamitzat per @smarterrassa

08:45h Acreditacions
09:00h Benvinguda Institucional a càrrec de Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa
09:15h Ponència Inicial: ELS EFECTES DE LA REGULACIÓ DE LA TRANSPARÈNCIA: Quanta transparència requereixen i toleren les societats democràtiques?  

Antoni Gutiérrez – Rubí
Assessor de comunicació, consultor polític i fundador i director d’Ideograma. Entre els temes de reflexió i desenvolupament de la seva tasca professional hi ha, a més de la comunicació, la nova política i les noves tendències en l’àmbit social i empresarial, i tots aquells aspectes que tenen a veure amb la transformació dels models de la comunicació, el lideratge i la relació amb la Societat Xarxa. És autor del blog d’El País “Micropolítica” i va comparèixer com a expert en la Comissió Constitucional del Congrés abans de l’aprovació de la Llei de transparència.

Enllaç ponència

10:00h Taula Rodona – debat dinamitzada pel periodista Pol Marsà: AMB LA TRANSPARÈNCIA, N’HI HA PROU?

  • Carles Agustí

Responsable del desenvolupament del Govern Obert de la Diputació de Barcelona i de l’assessorament als municipis en aquest àmbit. Llicenciat en Ciències Polítiques i amb estudis d’Història i especialitzat en Relacions Internacionals

  • Amparo Moreno

Directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB

  • Elisabet Samarra

Presidenta de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de Catalunya (GAIP)

  • Miquel Blanes

Doctor en Dret i funcionari de carrera amb àmplia experiència en diverses institucions públiques espanyoles. Actualment és assessor jurídic del síndic de greuges de la Comunitat Valenciana

11:30h Pausa Cafè
12:00h Ponència LA IMPLANTACIÓ DEL GOVERN OBERT EN 1000 ENS LOCALS DE CATALUNYA: Principis, model i sostenibilitat
Miquel Estapé Subdirector d’Estratègia i Innovació del Consorci AOCEnllaç ponència
12:30h INICIATIVES MÉS ENLLÀ DE LA TRANSPARÈNCIA INSTITUCIONAL:

Xnet Projecte activista que treballa en diversos camps relacionats amb la democràcia en xarxa; la defensa d’un Internet lliure i neutral; la lliure circulació de la cultura, el coneixement i la informació i la defensa del periodisme ciutadà pel dret a saber, informar i estar informats,…
Sergio Salgado, Activista polític i escriptor, membre d’Xnet des de 2008. Treballa en camps relacionats amb la democràcia en xarxa, la defensa d’internet neutral, el periodisme ciutadà, la lluita legal i tècnica contra la corrupció, entre d’altres.
TransparEnt Projecte que té com a objectiu que les entitats sense ànim de lucre incorporin el valor de la transparència i que disposin de criteris, eines, models i suport que els facilitin diagnosticar l’estat de la seva comunicació i poder millorar-la.
Amparo Moreno, Directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la ciutadania Plural (UAB)
Civio Organizació sense ànim de lucre que lluita per aconseguir una millor democràcia. Treballen per tal que existeixi una transparència real i un lliure accés a les dades públiques que faciliti que qualsevol ciutadà o organització hi pugui accedir.

Enllaç ponència 

Sonia Pérez, responsable de serveis de Civio
13.45h Cloenda

Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya

Descarregar el programa en PDF